Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

1 Oktober - Dag van de verdediger

Vandaag, 1 oktober, worden veteranen en slachtoffers van het Oekraïense leger geëerd.

01/10/2023 - Vandaag, 1 oktober, viert Oekraïne Dag van de Verdedigers voor het eerst op deze datum. Veteranen en slachtoffers van de Oekraïense strijdkrachten worden geëerd en er wordt één minuut stilte gehouden voor hen die hun leven hebben gegeven voor de bescherming van het land.

Sinds het begin van de oorlog geeft De Leeuw Kyiv hulpgoederen aan de dappere Oekraïense verdedigers. Soms wordt ons gevraagd waarom wij ook hulpgoederen aan het leger geven en niet alleen aan burgers. Maar veel van de mensen in het leger zijn onze vrienden, collega's en buren die voor de oorlog beroepen hadden als IT-programmeur, verkoper, boekhouder of advocaat. Na de brute invasie van Rusland hebben zij het moedige besluit om te dienen in het leger en het land te beschermen. Vele strijders zijn al gewond geraakt en omgekomen.

Wij leveren goederen als busjes of pick up trucks, laarzen, powerbanks, slaapzakken en -matjes, rugzakken, oude visnetten voor camouflage, voeding en generatoren. Vaak worden spullen aan ons gedoneerd, of wij kopen ze slim in waarna we ze naar Oekraïne transporteren en distribueren via ons netwerk van partners.

Wij willen graag iedereen bedanken die De Leeuw Kyiv heeft gesteund door geld of goederen te doneren of op een andere manier helpt, waardoor wij Oekraïne hebben kunnen steunen. We zullen dit blijven doen tot de overwinning van Oekraïne en ook tijdens de wederopbouw van het land.