Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

De Dag van Kyiv en een aantal cijfers

De post van vandaag gaat over cijfers. Vandaag is het Dag van Kyiv en viert de stad zijn 1542e verjaardag.

26/05/2024 - De post van vandaag gaat over cijfers. Vandaag is het Dag van Kyiv. Kyiv is één van de oudste steden van Europa en viert zijn 1542e verjaardag. Op wat een feestelijke dag moet zijn, klonk klonk al verschillende keren het luchtalarm. Na de verschrikkelijke barbaarse russische raketaanval gisteren op een bouwmarkt in Kharkiv, weet iedereen weer dat rusland het liefst doelen aanvalt waar veel burgers samenkomen 🤬. Toch laten de inwoners van de hoofdstad zich niet afschrikken en vieren deze mijlpaal. De Leeuw Kyiv feliciteert de schitterende stad en zijn moedige inwoners waar wij al jaren wonen.

De tweede mijlpaal die dit weekend is bereikt, is die van de 500.000 russische slachtoffers! Het grootste aantal in Europa sinds WO2. Hoe kán het dat de russische bevolking dit zomaar accepteert? 500.000 mannen, vaders en zoons die niet, of verminkt thuiskomen vanuit de oorlog die rusland voert in Oekraïne. Wanneer zal de russische samenleving opstaan tegen zijn nietsontziende leiders en eisen dat dit stopt!