Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

De Leeuw Kyiv - onze terugblik op 2023

Lees hier de terugblik op verschillende acties die wij het afgelopen jaar hebben uitgevoerd.

31/12/2023 - Aan het eind van het jaar willen we ten eerste iedereen heel hartelijk danken die ons gesteund heeft, met donaties, goederen, inzamelen, transporten of het delen van onze posts. Allemaal heel hartelijk bedankt!

Terugkijkend op het jaar hebben wij vele hulpacties uitgevoerd, te beginnen met 121 voertuigen die wij hebben getransporteerd naar Oekraïne en overhandigd aan hulporganisaties en legereenheden. Hiermee worden dan hulpgoederen gedistribueerd en ze worden gebruikt voor transporten van voorraden, gewonden en troepen. Sinds het begin van de oorlog hebben we in totaal zo'n 180 voertuigen naar Oekraïne getransporteerd.

We hebben ook zo'n 180 vrachtwagenladingen met hulpgoederen getransporteerd sinds de grootschalige invasie. Het betreft zeer veel verschillende soorten artikelen. Ten eerste de generatoren, waarvan we er rond de 1450 van hebben geleverd. Kleine apparaten voor particulieren of voor legerunits, maar ook grote machines waar een heel ziekenhuis of een waterzuiveringsinstallatie op kan werken tijdens periodes van stroomuitval. Tevens hebben wij zo'n 250 gelaccu's met laders, omvormers en honderden powerbanks geleverd op plekken waar ze het meest nodig zijn.

Daarnaast hebben we zo'n 500 fietsen ingezameld en naar Oekraïne gebracht. Deze worden veel gebruikt door hulpverleners en zijn verspreid bij vluchtelingencentra in Oekraïne. Andere opvallende ladingen waren oude visnetten die gebruikt worden als bescherming tegen drones en als comouflagenetten op militaire posities; en naaigerei en stoffen, waarmee gemakkelijk zittende kleding voor revaliderende militairen wordt genaaid en die gebruikt worden bij creatieve clubs voor kinderen.

Van verschillende gulle sponsoren hebben we snoepgoed en speelgoed ontvangen. Daar hebben wij veel kinderen blij mee kunnen maken die gevlucht zijn uit de bezette gebieden en kinderen die één of beide ouders hebben verloren door de oorlog. Bovendien hebben wij vaak medische hulpmiddelen en medicamenten ontvangen, waar wij ook steeds weer een bestemming voor wisten te vinden.

Een andere pijler van onze hulpverlening is de waterfilters, hier zijn we al snel na het begin van de oorlog mee begonnen, maar hier hebben we echt op ingezet na de verwoesting van de dam in de Dnipro. Onder andere na een verzoek van de Nederlandse regering hebben wij in totaal 22.000 exemplaren aangeschaft en inmiddels grotendeels verspreid. De overheid kwam bij ons terecht kort na de ramp vanwege onze expertise en omdat we al ter plaatse waren en snel konden leveren. Onze hulpactie voor de damramp had zo'n 100.000 euro opgebracht en daar zijn behalve waterfilters ook generatoren, waterpompen, zware gereedschappen voedingsmiddelen en bootjes voor gekocht.

Steun voor Oekraïne blijft ontzettend hard nodig, want de russische terreuroorlog stopt niet. Dat kun je wel zien aan de raket- en drone-aanvallen op burgerdoelen in Oekraïense steden van vrijdag. Poetin staat niet open voor vrede en blijft oneindige aantallen soldaten de meatgrinder insturen, omdat hij niets om mensenlevens geeft. Met die aanvallen probeert hij de Oekraïners en de westerse steun uit te putten, zodat Oekraïne wel een verdrag moet tekenen en een groot gedeelte van zijn grondgebied moet opgeven.

Wij blijven onze steun aan Oekraïne volhouden, hopelijk kunnen we ook op jullie blijven rekenen!

#SlavaUkraini