Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Eén jaar oorlog

Vandaag is het één jaar geleden sinds Rusland de grootschalige invasie in Oekraïne begon.

English below

Vandaag is het één jaar geleden sinds Rusland de grootschalige invasie in Oekraïne begon, één jaar geleden dat wij, en miljoenen Oekraïners met ons, om 5 uur 's ochtends werden gewekt door bomexplosies en aanvallende tanks. Eén jaar geleden sinds het Russische leger begon met wrede misdaden tegen de burgerbevolking. Bombardementen op ziekenhuizen, appartementencomplexen en energiecentrales, verkrachtingen van vrouwen en meisjes en mishandelingen van willekeurig opgepakte mannen in de bezette gebieden.

Al tijdens de vlucht uit Oekraïne, hebben wij besloten om de bestaande Stichting De Leeuw Kyiv, die was opgericht voor Nederlandse taal- en cultuuronderwijs in Oekraïne, om te vormen tot een stichting voor humanitaire hulp. Binnen een week hadden we dan ook de eerste vrachtwagens met hulpgoederen in Oekraïne. En daar zijn wij niet gestopt. Integendeel, dankzij ons grote netwerk en jarenlange ervaring in Oekraïne, lukte het om snel hulp te bieden op plekken waar deze het meest noodzakelijk was, bijvoorbeeld in oktober in de recent bevrijde gebieden in Kharkiv Oblast en in december in Kherson en omgeving.

Wij werken allemaal op volledig vrijwillige basis, met korte en snelle lijnen voor beslissingen. Door directe contacten in het veld weten we precies welke type goederen nodig zijn en waar ze naartoe moeten. In totaal hebben we 150 transporten naar Oekraïne gereden met een totale waarde van bijna 8 miljoen euro! Een klein overzicht van de verschillende spullen: etenswaren, zaaigoed, kleding, waterfilters, meer dan 1200 generatoren groot en klein, fietsen, ziekenhuisbedden, medische hulpmiddelen en medicijnen.

Veel van onze vrienden, collega's en buren dienen nu in het leger. Sommigen van hen zijn gewond geraakt of zelfs omgekomen. Zij waren voor de invasie IT programmeur, boer, boekhouder of ambtenaar, maar sloten zich aan bij de Oekraïense strijdkrachten om het land te verdedigen. Daarom ondersteunen we hen ook met zaken als rugzakken, legerkleding, communicatieapparatuur, drones, nachtkijkers en slaapzakken. Daarnaast hebben we meer dan 80 jeeps, busjes en pickup trucks gestuurd voor het transport van (gewonde) militairen en goederen.

Wij willen iedereen bedanken die De Leeuw Kyiv heeft ondersteund door geld of goederen te doneren of anderszins te helpen, waardoor wij Oekraïne hebben kunnen steunen. Dit blijven wij doen tot de overwinning van Oekraïne en ook tijdens de wederopbouw van het land.

Blijf ons alsjeblieft ook steunen met een geldelijke donatie op IBAN NL12 INGB 0674 6788 42 of contact ons op info@DeLeeuwKyiv.nl als je op een andere manier wilt helpen.

#SupportUkraine #SlavaUkraini #TogetherForTheVictory

De Leeuw Kyiv heeft meer dan 120 generatoren getransporteerd naar Oekraïne

Oekraïners zijn dankbaar voor onze noodhulp

Generatoren worden uitgeladen in Oekraïne

Jeep wordt afgeleverd in Oekraïne

150 Fietsen werden ingezameld en getransporteerd naar Chernihiv regio, als vervoermiddel voor medisch- en onderwijspersoneel en voor humanitaire werkers

Busjes van De Leeuw Kyiv in een hulpkonvooi komen aan in Kherson, kort na de bevrijding van de stad

Onze vriend, militair Dima, wiens leger unit veel ondersteuning van ons heeft gehad, maar die helaas recentelijk is omgekomen in de strijd rond Bakhmut.

Kerstboom op het centrale plein in Kyiv. Wij hebben de generator geleverd om de lampjes te laten branden.

Onze collega's van Charity Hearts leveren huishoudelijke apparaten aan burgers in Irpin die alles hebben verloren