Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Emmeke bij Wageningen Talks over ons waterfilterproject

Emmeke vertelt bij Wageningen Talks over het het belang van het Waterfilterproject.

Emmeke bij Wageningen Talks over ons waterfilterproject

Naast alle andere verschrikkingen van de oorlog worden veel mensen in Oekraïne ook getroffen door een gebrek aan schoon drinkwater. Langs de hele frontlinie en in de recent bevrijde gebieden zijn drinkwatervoorzieningen vernietigd of ernstig beschadigd. In die regio’s zit het grondwater te diep om putten te slaan en oppervlaktewater is vaak vervuild en ziekmakend.

Veilig drinkwater is van levensbelang en daarom is De Leeuw Kyiv samen met de Rotary Estoi Palace International en Rio D. Praaning Prawira Adiningrat een project gestart om drinkwaterfilters van Nazava Water Filters naar de getroffen gebieden te brengen. Dit doen wij samen met SAVE UA, de humanitaire stichting van de Ukrainian Agri Council. Zo creëren we met dit project ook werkgelegenheid voor lokale vluchtelingen. Meer informatie en crowdfunding op deze pagina. Bekijk de video van Wageningen University & Research's Wageningen Talks waarin Emmeke geïnterviewd over ons nieuwe project.