Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Europadag wordt op 9 mei gevierd in Oekraïne

Europadag wordt elk jaar op 9 mei gevierd als een viering van de EU en de waarden waar deze voor staat.

Vandaag is het Europadag. Europadag wordt elk jaar op 9 mei gevierd als een viering van de EU en de waarden waar deze voor staat. Voor Oekraïne is de dag van groot belang omdat het land graag bij Europa wil horen en zich wil aansluiten bij de Europese Unie.

Dit is vooral belangrijk tijdens de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Deze strijd heeft al tienduizenden mensenlevens geëist en heeft geleid tot enorme schade aan de infrastructuur en economie van het land.

Oekraïne ziet het lidmaatschap van de Europese Unie als een manier om de stabiliteit en veiligheid van het land te waarborgen. Het EU-lidmaatschap zou het land in staat stellen om economisch en politiek sterker te worden en nauwer samen te werken met andere Europese landen.

Op deze Europadag in Oekraïne wordt de hoop en vastberadenheid van het land om bij Europa te horen nogmaals benadrukt, vooral tijdens deze verschrikkelijke oorlog.

Deze foto werd al gemaakt in 2009, maar laten we hopen dat het proces zich nu eindelijk gaat versnellen!