Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Guido bezorgt voedselpakketten in 3 verschillende plaatsen

Guido heeft de MAX Maakt Mogelijk voedselpakketten gebracht naar 3 verschillende plaatsen in Oekraïne.

14/03/2024 - Vorige maand was Guido weer in Oekraïne en heeft hij maarliefst 3 lange trips gemaakt om voedselpakketten te bezorgen, die wij met hulp van MAX Maakt Mogelijk hebben aangeschaft. Daarvan hebben wij het onderstaande videoverslag gemaakt.

Guido heeft samen met Noud een bezoek gebracht aan Yampil in het noordoosten van Oekraïne, op zo'n 20 km van de Russische grens. Op weg daarnaartoe bleek al hoe extreem rustig de wegen zijn in de omgeving, zelfs de hoofdwegen. Dit lijkt een teken dat er slechts weinig economische activiteit is. Het gesprek dat we hadden met burgemeester Olha Hubar bevestigde dit beeld. Yampil is een plaatsje van iets meer dan achtduizend inwoners en heeft het geluk dat het weinig beschoten wordt door de Russen, in tegenstelling tot verschillende dorpen in de omgeving. Uit deze dorpen zijn dan ook veel families gevlucht, inmiddels al zo'n anderhalf duizend mensen, wat heel moeilijk is om op te vangen, omdat er maar weinig werkgelegenheid is. Zij waren dan ook zeer dankbaar voor de ongeveer 140 voedselpakketten die wij afleverden.

Guido is daarnaast nog een dag naar Krasnopillya en in Uhroidy geweest, ook in Sumy oblast. Deze dorpjes liggen nog dichter bij de Russische grens en waren in de dagen voorafgaand aan zijn bezoek veelvuldig beschoten. Gelukkig was het op de dag van het bezoek rustig en konden wij weer zo'n 140 voedselpakketten en tassen met kleding afgeven.

De derde stad die hij bezocht was Mykolayiv in het zuiden van het land. Hier leverde hij voedselpakketten af en bezocht hij daarnaast nog een lokatie waar camouflagemateriaal geproduceerd wordt. Wij hebben hiervoor al vaker oude visnetten naar Oekraïne gebracht.

Steun ons, zodat wij Oekraïne kunnen blijven helpen. Doneer veilig en snel via de doneerknop bovenaan de pagina.