Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Overstroming Kherson

Steun onze actie Noodhulp verwoesting stuwdam Oekraïne en help de bevolking bij deze verschrikkelijke ramp.

Inzamelingsactie: Noodhulp verwoesting stuwdam Oekraïne

Op 6 juni is de dam in de Dnipro bij Nova Kachovka door russische troepen opgeblazen wat rampzalige overstromingen tot gevolg heeft. Huizen, winkels, fabrieken en ziekenhuizen komen onder water te staan. De drinkwatervoorziening voor honderdduizenden mensen in Kherson en dorpjes en steden in de omgeving komt hierdoor in groot gevaar of valt helemaal weg. Door het drinken van vervuild oppervlaktewater liggen verder ernstige infectieziekten op de loer.

De Leeuw Kyiv is al ter plaatse


Vrijwilligers van De Leeuw Kyiv zijn direct vertrokken naar het rampgebied met de eerste hulpgoederen: etenswaren en waterfilters. Er is echter nog veel meer nodig om een catastrofe te voorkomen: Grote industriële waterpompen, meer waterfilters, voedingsmiddelen en transportmiddelen!

Er zal de komende maanden een enorme inspanning geleverd moeten worden om de gevolgen van deze ramp, die boven op de oorlog komt, te boven te komen.

Eerste busje met hulpgoederen al geladen


Wat is er nodig?

Waterfilters, waterpompen, transportmiddelen, en meer!


Doneer! Zodat wij de Oekraïense bevolking in het rampgebied maximaal en structureel kunen helpen.

Met deze betaallink kun je gelijk via iDEAL je donatie overmaken.

Update 08/06:

Er is weer veel media aandacht gegenereerd voor onze actie.
Gisteravond heeft Michiel Driebergen in OP1 aandacht besteed (vanaf 17:45) aan de ramp bij Kherson en de hulp die De Leeuw Kyiv nu al biedt.
Vanochtend werden videos van Kees Huizinga en Guido van Engelen getoond bij WNL Vandaag.

Update 11/06:

We hebben een filmpje online geplaatst dat de enorme omvang van de ramp toont en de hulp die wij nu al hebben geboden met waterfilters, drinkwater en voedingsmiddelen.

Update 17/06:

Een video van Kees Huizinga en Guido van Engelen opgenomen vlak na de de ramp. Kees legt uit hoe groot het stuwmeer was en dat de oppervlakte van het overstroomde gebied enorm is. Tienduizenden mensen zijn uit hun huizen verdreven. Er is gebrek aan voedsel, kleding, grote gereedschappen, generatoren maar het meest aan drinkwater. Daarom distribueert De Leeuw Kyiv in samenwerking met Nazava grote aantallen waterfilters in het rampgebied. (Video edit door @nieuweoogst )

Update 10/07

Een korte video over de fabricage van de waterfilters. De filters zelf worden gefabriceerd door Nazava en getransporteerd naar Oekraïne. De emmers worden lokaal gemaakt in Oekraïne. In de werkplaats van Save UA worden de gaten gemaakt zodat de kraantjes en filters precies passen en alles bij elkaar gevoegd. De waterfilters worden behalve in de regio Kherson ook gebruikt in de recent bevrijde gebieden waar geen stromend water meer is. Hulp blijft nodig!