Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Op Internationale Vrouwendag eren we de Oekraïense vrouwen

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag eren wij de dappere vrouwen die zich inzetten voor Oekraïne.

08/03/2024 - Vandaag is het 8 maart, Internationale Vrouwendag. Wij vieren de sociale, economische en politieke prestaties van vrouwen over de hele wereld. Het is een dag om de vooruitgang te erkennen die vrouwen hebben geboekt in de strijd voor gelijkheid. Het is ook een moment om stil te staan bij de vrouwen die uit de eerste hand de verwoestende impact van de oorlog in Oekraïne op hun families en hun gemeenschappen gevoeld hebben. Te midden van de gevechten hebben Oekraïense vrouwen voor hun families en buren gezorgd.

Ze blijven werken onder bombardementen en beschietingen als artsen, verpleegsters en andere professionals die essentiële diensten verlenen in hun sociale omgeving. Vrouwen zijn eveneens betrokken bij de bij de moedige verdediging van Oekraïne tegen Rusland. Zij vechten voor de bescherming van hun land en hun dierbaren. Veel vrouwen werken in het leger, de logistiek of de productie van nuttige hulpmiddelen voor militairen.

Bij De Leeuw Kyiv steunen wij vrouwen die zich inzetten voor Oekraïne, die alles geven om hun land te beschermen, en daarom eren wij hun vandaag.

Steun ons, zodat wij Oekraïne kunnen blijven helpen. Doneer veilig en snel via de doneerknop boven aan de pagina.