Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Start van fundraiser voor waterfilter project

Deze week is de Leeuw Kyiv met de crowdfunding voor het waterfilterproject begonnen

20/10/2022 - Deze week is de Leeuw Kyiv met de crowdfunding voor het waterfilterproject begonnen.

Naast alle andere verschrikkingen van de oorlog worden veel mensen in Oekraïne ook getroffen door een gebrek aan schoon drinkwater. Langs de hele frontlinie en in de recent bevrijde gebieden zijn drinkwatervoorzieningen vernietigd of ernstig beschadigd. In die regio’s zit het grondwater te diep om putten te slaan en oppervlaktewater is vaak vervuild en ziekmakend.

Veilig drinkwater is van levensbelang en daarom is De Leeuw Kyiv samen met Rotary Estoi Palace International een project gestart om drinkwaterfilters van Nazava Water Filters naar de getroffen gebieden te brengen. Dit doen wij samen met SaveUA, de humanitaire stichting van de Ukrainian Agri Council. Zij zetten mensen in die gevlucht zijn uit de bezette gebieden om the werken in hun wekplaats. Zo creëren we met dit project ook werkgelegenheid voor lokale vluchtelingen. Voor meer informatie of als u wil bijdragen aan dit project kijk dan op onze crowdfunding pagina van Wageningen University & Research of doneer via De Leeuw Kyiv onder vermelding van waterfilters.