Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Tweede Onafhankelijkheidsdag in oorlogstijd

Onafhankelijkheidsdag wordt voor het 2e jaar overschaduwd door de grootschalige Russische oorlog.

24/08/2023 - Vandaag is het onafhankelijkheidsdag in Oekraïne. Er wordt gevierd dat het land 32 jaar geleden zelfstandig werd. Dit is al het 2e jaar dat deze feestdag wordt overschaduwd door de grootschalige Russische oorlog die vandaag precies anderhalf jaar geleden begon. Oekraïners zijn vastberaden en verdedigen zich standvastig, zelfs onder erbarmelijke omstandigheden en tonen elke dag nieuwe symbolen van verzet. Maar het belangrijkste is dat Oekraïne, door zijn onafhankelijkheid te verdedigen, strijdt voor de kernwaarden van de vrije wereld: vrijheid en democratie.

De Leeuw Kyiv steunt Oekraïne sinds het begin van de oorlog. Binnen een week hadden we al de eerste vrachtwagens met hulpgoederen op locatie. In totaal zijn er 170 vrachtwagens met hulpgoederen vervoerd naar Oekraïne en daarnaast nog 140 autos, busjes en jeeps voor hulporganisaties en het Oekraïense leger. Ook hebben we meer dan 1300 generatoren, groot en klein naar het land gebracht. De Leeuw heeft al bijna 20.000 waterfilters gedistribueerd die ervoor zorgen dat, op plekken waar de watervoorzieningen zijn uitgevallen, schoon drinkwater te produceren is. Daarnaast geven we nog veel andere soorten hulpgoederen. Wij leveren hulp op plekken bij de frontlinie en in dorpen die recentelijk bevrijd zijn, aan kwetsbare mensen die er niet weg konden of weg wilden.

Wij zijn dankbaar voor de hulp en donaties die wij van iedereen, particulieren en bedrijven, in Nederland en het buitenland hebben ontvangen. In het bijzonder willen we enkele van onze partners in Oekraïne noemen: Charity fund Kischents , en Unbreakable hearts. Jullie zijn helden die ervoor zorgen dat onze hulp altijd op belangrijke plaatsen aankomt. Samen zijn we sterker en werken we allemaal aan de overwinning van Oekraïne.

Steun ons alsjeblieft financieel zodat we meer hulpgoederen kunnen blijven leveren.