Waterfilters

Naast alle andere verschrikkingen van de oorlog is Oekraïne ook getroffen door een gebrek aan schoon drinkwater

Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Waterfilters voor Oekraïne

Naast alle andere verschrikkingen van de oorlog worden veel mensen in Oekraïne ook getroffen door een gebrek aan schoon drinkwater. Langs de hele frontlinie en in de recent bevrijde gebieden zijn drinkwatervoorzieningen vernietigd of ernstig beschadigd. In die regio’s zit het grondwater te diep om putten te slaan en oppervlaktewater is vaak vervuild en ziekmakend.

Veilig drinkwater is van levensbelang en daarom is De Leeuw Kyiv samen met Rotary Estoi Palace International een project gestart om drinkwaterfilters van Nazava Water Filters naar de getroffen gebieden te brengen. Dit doen wij samen met SaveUA, de humanitaire stichting van de Ukrainian Agri Council. Zij zetten mensen in die gevlucht zijn uit de bezette gebieden om the werken in hun wekplaats. Zo creëren we met dit project ook werkgelegenheid voor lokale vluchtelingen. Voor meer informatie of als u wil bijdragen aan dit project kijk dan op onze crowdfunding pagina van Wageningen University & Research of doneer via De Leeuw Kyiv onder vermelding van waterfilters.

Doneer via De Leeuw Kyiv:

IBAN: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Of direct via deze betaallink.


Emmeke werd geïnterviewd in Wageningen Talks over dit project. Bekijk de video hieronder

In de video hieronder zie je hoe onze waterfilters worden vervaardigd. De filters zelf worden gefabriceerd door Nazava en getransporteerd naar Oekraïne. De emmers worden lokaal gemaakt in Oekraïne. In de werkplaats van Save UA worden de gaten gemaakt zodat de kraantjes en filters precies passen en alles bij elkaar gevoegd. Dit werk wordt veelal gedaan door Oekraïeners die gevlucht zijn uit de bezette gebieden of plekken dichtbij het front. De waterfilters worden behalve in de regio Kherson ook gebruikt in de recent bevrijde gebieden waar geen stromend water meer is. Hulp blijft nodig!