Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Koe bezorgd bij oudere dame van MAX Maakt Mogelijk

De Leeuw Kyiv bracht een koe bij een vrouw van de uitzending van MAX Maakt Mogelijk, en konijntjes bij kleinkinderen.

18/09/2023 - Jullie herinneren je vast nog wel de post over het programma MAX Maakt Mogelijk dat eind juli filmde in Oekraïne. De afgelopen weken is hier opvolging op gekomen. Tijdens de opnames sprak Jan Slagter onder andere met Victor (77) en Olena in Borodianka (74). Zij vertelden dat ze zich dagen in een kelder hadden moeten verschuilen omdat Russische soldaten hun huis hadden bezet. Ook waren ze hun koe kwijtgeraakt. Dit verhaal greep Jan zeer aan en hij beloofde dan ook dat ze een nieuwe koe zouden krijgen.

Zo'n twee weken geleden was het zover en heeft collega Guido van Engelen met Andrii Usenko van Unbreakable Hearts een koe aan haar gedoneerd en bezorgd. Zo kunnen ze weer hun eigen melk drinken en verschillende melkproducten maken.

Ook ontmoette Jan Slagter oma Kateryna van 68 met kleinkinderen Sofia (7) en Alina (3). De zoon en dochter van Kateryna zitten in het leger en zij zorgt voor de meisjes van haar zoon. Ook dit verhaal was zeer emotioneel en de meisjes vertelden dat ze graag een konijntje zouden willen. Vorige week kwam Andrey Bednarskiy van Unbreakable Hearts hen daarom een hok met 2 schattige konijntjes brengen en een gitaar voor de muzikale Sofia. Natuurlijk was iedereen heel blij met deze verrassingen. Nogmaals veel dank aan MAX Maakt Mogelijk om ouderen in de getroffen gebieden in Oekraïne te helpen! Maar alle hulp blijft nog steeds nodig.

Het televisieprogramma MAX Maakt Mogelijk is dit najaar te zien vanaf 22 oktober t/m 24 december, om 19.50 uur op NPO2.